Ga terug
Print

Wortelsoep met chorizo

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 blokje kippenbouillon
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • peper en zout
  • 1 l water
  • 150 ml kookroom
  • 20 plakjes chorizo

Instructies

  1. Schil de ui en de look en snijd in stukjes.

    [thermomix: 5sec, stand 5]

    Doe in een grote kom en laat stoven in een beetje olijfolie.

    [thermomix: 5 min, 100°C, stand 1]

  2. Schil de wortelen en snijd in stukken.

    Laat enkele minuten meestoven met de ui en de look.

    [thermomix: breng de stukken wortel in de beker, laat even meestoven]

  3. Blus daarna met de bouillon (water + bouillonblokje).

    Laat voor ongeveer 12 min koken.

    [thermomix: voeg de bouillon toe 12 min, 100°C, stand 1]

  4. Neem ondertussen een anti-kleef pan en leg er de plakjes chorizo in.

    Bak beide zijden van de plakjes chorizo op een middelhoog vuur zonder vetstof.

  5. Laat de chorizo uitlekken op ene keukenpapier velletje.

    Hou de olie, die in de pan is vrijgekomen uit de chorizo, aan de kant.

  6. Mix de soep glad en kruid met peper, zout, paprikapoeder en komijnpoeder.

    [thermomix: 1 min, stand 10]

  7. Meng er de room onder.

    [thermomix: 30 sec, stand 3]

  8. Giet de soep in bordjes. Leg er enkele plakjes chorizo in.

  9. Neem met een koffielepeltje wat van de olie die in de pan is overgebleven en besprenkel over de soep.

    Smakelijk!