Ga terug
Print

Aardbei-champagnemousse

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediƫnten

Aardbeiencoulis

  • 150 g aardbeien (vers of diepvries)
  • 1 scheutje water
  • 35 g suiker
  • 1 blaadje gelatine

Champagnemousse

  • 3 blaadjes gelatine
  • 3 eierdooiers
  • 75 g suiker
  • 150 ml champagne of cava
  • 375 g room

Instructies

Aardbeiencoulis

  1. Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd in stukken.

  2. Breng de aardbeien samen met een scheutje water en de suiker in een kookpotje.

  3. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.

  4. Week de gelatine (1 blad) in een kom met koud water.

  5. Wanneer je diepvriesaardbeien gebruikt laat je ze op het vuurtje pruttelen tot ze ontdooid zijn.

  6. Mix de aardbeien met de suiker tot een coulis.

  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de coulis.

    Giet de coulis in glaasjes en plaats in de diepvries.

Champagnemousse

  1. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.

  2. Klop de eierdooiers met de suiker luchtig.

  3. Breng de champagne of cava aan de kook.

  4. Giet deze over de eierdooiers terwijl je blijft roeren.

  5. Knijp de gelatine blaadjes uit en laat deze in het kookpotje waar daarjuist de cava in zat smelten. (als de kom nog warm genoeg heeft zal de gelatine vanzelf smelten. Als de kom al wat afgekoeld is, plaats hem dan even terug op een zacht vuurtje zodat de gelatine smelt)

  6. Meng de gesmolten gelatine onder het eierdooier-champagne mengsel.

  7. Klop de room licht op (niet volledig tot slagroom).

    Meng deze onder het mengsel.

  8. Haal de potjes uit de diepvries. De coulis zou nu helemaal opgesteven moeten zijn.

  9. Spuit of giet de champagnemousse over de coulis.

    Plaats voor enkele uren in de koelkast.

  10. Werk af met een rozenblaadje of stukjes aardbei met versnipperde munt.

    Smakelijk!