Ga terug
Print

Pladijsfilet met knolselder en pastinaak

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 4 pladijsfilets
  • 2 pastinaken
  • 4 grote aardappelen
  • 1/2 grote knolselder
  • melk
  • boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Sausje

  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml room
  • 1 scheutje cognac
  • 1 kl tomatenpuree
  • tijm
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de knolselder, de pastinaak en de aardappelen.

    Snijd alles in grote stukken.

  2. Breng water aan de kook in een grote kom.

    Kook de groenten voor ongeveer 20min.

  3. Stamp de groenten tot een puree.

  4. Voeg een klont boter toe.

    Voeg melk toe om de puree wat smeuïger te maken.

  5. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Sausje

  1. Maak een roux met de boter en de bloem.

  2. Voeg de visbouillon en de witte wijn toe.

    Roer goed los.

  3. Voeg de room toe en de tomatenpuree.

  4. Breng op smaak met peper, zout, tijm en een scheutje cognac.

    (als de saus te dik is, voeg je een scheutje water toe)

  5. Bak de vis in een hete pan met olijfolie.

  6. Verdeel de puree over de bordjes.

    Leg er de vis op en werk af met het sausje.

    Smakelijk!