Ga terug
Print

Chocolademoussetaart met witte chocoladecrème

Hoeveelheid 8 personen

Ingrediënten

Bodem

  • 200 g speculaas
  • 100 g boeren boter

Witte chocoladecrème

  • 200 g mascarpone
  • 100 g banketbakkersroom
  • 160 g witte chocolade

Chocolademousse

  • 400 g pure chocolade
  • 4 eieren
  • 4 dl room (40%VG)
  • 6 blaadjes gelatine

Instructies

Speculaasbodem

  1. Laat de boter smelten in een pannetje op een laag vuurtje.

  2. Maal de speculoos fijn in een blender.

    [thermomix: 6sec, stand 6]

  3. Vermeng de speculoos met de gesmolten boter.

  4. Wrijf de springvorm in met olie.

    Snijd een cirkel uit het bakpapier zodat de volledige bodem van de springvorm bedekt is.

  5. Druk de speculoosmassa plat op de bodem. Druk goed aan.

    Laat opstijven in de koelkast.

Witte chocoladecrème

  1. Ik maak de banketbakkersroom met een zakje uit Aveve.

    Hieraan moet je enkel nog melk toevoegen en de banketbakkersroom is klaar.

  2. Meng de banketbakkersroom met de mascarpone.

  3. Smelt de witte chocolade au bain marie en roer deze dan ook door de mascarpone.

    Plaats in de koelkast.

Chocolademousse

  1. Laat de chocolade au bain-marie smelten.

  2. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.

  3. Meng de eierdooiers onder de chocolade.

    Roer tot een gladde massa met een spatel.

  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg toe aan de chocolademassa.

    Roer goed los.

  5. Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig onder de chocolade.

  6. Klop de room half op en spatel ook deze door het chocolademengsel.

Afwerking

  1. Haal de opgesteven speculoosbodem uit de koelkast.

  2. Verdeel de helft van de chocolademousse over de bodem.

    Plaats in de koelkast zodat deze kan opstijven.

  3. Wanneer de chocolademousse is opgesteven haal je hem uit de koelkast en smeer je een laag witte chocoladecrème over de taart.

    Plaats opnieuw in de koelkast.

  4. Haal na ongeveer 30 min uit de koelkast en vul de taartvorm met de rest van de chocolademousse.

  5. Laat terug opstijven in de koelkast voor zeker 1 uur.

    Maak de springvorm voorzichtig los van de taart.