Ga terug
Print

Burger in pittabroodje met feta en paprikasausje

Hoeveelheid 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 pitabroodjes
  • rucola
  • 100 g feta

Burger

  • 500 g gehakt
  • 1 el bloem
  • komijnpoeder
  • 3 el yoghurt natuur
  • 1 ei
  • 2 teentjes look
  • 2 sjalotten
  • 1 bosje peterselie

Krielaardappeltjes

  • 600 g krielaardappeltjes
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • 1 citroen

Paprikasausje

  • 2 el plattekaas
  • 1 el room
  • 2 el paprikatapenade
  • peper en zout

Instructies

Krielaardappeltjes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Maak de krielaardappeltjes proper.

    Snijd ze in kwartjes.

  3. Meng de aardappeltjes in een ovenschaal met olijfolie, sap van 1 citroen, peper, zout en rozemarijn.

  4. Bak de aardappeltjes in de voorverwarmde oven voor 30min.

Burger

  1. Snijd de sjalotten en look fijn.

  2. Meng de sjalotten en de look met het gehakt samen met het komijnpoeder, de fijngehakte peterselie, peper en zout.

  3. Kneed er de bloem, yoghurt en het ei door.

    Laat het gehaktmengsel een half uur opstijven in de koelkast.

  4. Verbrokkel ondertussen de feta en was de rucola.

Paprikasausje

  1. Meng de paprikatapenade met de platte kaas en de room.

    Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Maak 6 burgers van het gehaktmengsel en bak deze in een hete pan met olijfolie gaar.

  2. Verwarm de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking.

    Snijd ze open.

  3. Vul de broodjes met rucola, de burger en feta.

    Werk af met het paprikasausje.

  4. Serveer samen met de krielaardappeltjes.

Tip

Zeer lekker met lamsgehakt. Maar kan ook perfect met varkens-rund gehakt.