Ga terug
Print

citroentaartjes

Een fris, kleurrijk taartje.


Ingrediënten

zanddeeg

  • 100 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 ei
  • 150 g zachte boter
  • 30 g amandelpoeder
  • 250 g bloem
  • 1 snuifje zout

lemon curd

  • 6 citroenen
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 4 el plattekaas
  • 4 el agavesiroop

eiwitschuim

  • 100 ml eiwit
  • 100 g suiker

Instructies

LEMON CURD (dagje op voorhand maken)

  1. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap van de andere citroenen. Hou 150 ml citroensap over.

  2. Meng het sap (150ml) samen met de geraspte citroenschil, de 2 eierdooiers en de 2 hele eieren. 

    [thermomix: ingrediënten in blender, mengen: 20sec, stand 2]

  3. Warm dit mengsel au bain-marie zachtjes op. Rustig roeren tot het geheel de dikte van pudding krijgt. Laat dit even afkoelen.

    [thermomix: 10min, 80°C, stand 5]

    Roer er de plattekaas onder en plaats in de koelkast.

ZANDDEEG

  1. Meng de suiker met het ei en de vanillezaadjes.

    Klop de boter met het snuifje zout onder het suikermengsel.

    [thermomix: 20sec, stand 4]

  2. Meng het amandelpoeder door de bloem. Voeg het hierna onder het beslag.

    [thermomix: 25 sec, stand 4, haal het deeg hierna uit de beker]

  3. Kneed het deeg tot een bol. Indien het deeg te veel plakt kan je nog wat extra bloem toevoegen. Verpak de deegbol in folie en laat rusten in de koelkast voor minstens 1 uur.

  4. Ondertussen kan je de oven voorverwarmen op 180°C en de vormpjes inboteren en met bloem bestuiven.

  5. Rol het deeg uit en leg het in de vormpjes. Het is niet erg als het deeg over de rand komt. Dit kan je wegsnijden nadat het gebakken is.

    Het is aangeraden om de vormpjes te vullen met bakbonen.

    Bak 15 min op 180°C.

EIWITSCHUIM

  1. Klop het eiwit op terwijl je voorzichtig de suiker toevoegt.


  2. Als de zanddeeg is afgekoeld, kan je de vormpjes vullen met de lemon curd.

    Werk de taartjes af met toefjes eiwitschuim en eventueel een blaadje munt.