Ga terug
Print

Runderreepjes in cognac-pepersaus met champignons en noedels

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 400 g rundsvlees
  • 1 sjalot
  • 250 g champignons
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • cognac
  • 2 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 200 ml room
  • 150 ml water
  • 2 tl groene peperbollen
  • 300 g noedels
  • peper en zout

Instructies

  1. Snipper de sjalot fijn en snijd de paddenstoelen in schijfjes.

  2. Snijd de stukken rundsvlees in reepjes.

    Bak ze kort in een pan met boter. (bak zeker niet te lang zodat het vlees niet droog is.) Als de reepjes aan alle kanten bruin zijn haal je ze uit de pan en zet apart.

  3. Voeg nog een klein klontje boter toe aan de pan en fruit gedurende 5 min de sjalot.

  4. Voeg de gesneden champignons en paddenstoelen toe en laat bakken.

  5. Blus met een goede scheut cognac.

  6. Laat de alcohol even verdampen en voeg dan het water en de bouillonketeltjes toe.

  7. Zet het vuur iets hoger en laat koken.

  8. Voeg de groene peperbolletjes toe en de room.

    Laat goed inkoken. Kruid met peper en zout.

  9. Zet ondertussen een kom gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

    Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking.

  10. Giet af en kruid met peper en zout.

  11. Schep de runderreepjes in de pan met de saus. Roer het vlees door de saus en laat een 2 tal minuutjes verder opwarmen.

    Dien op samen met de noedels.