Ga terug
Print

Rijstpudding

Hoeveelheid 12 kleine potjes

Ingrediƫnten

  • 1 l volle melk
  • 130 g witte rijst
  • 75 g kristalsuiker
  • 1 doosje saffraan
  • 2 eierdooiers
  • 1 vanillestokje
  • 1 klontje hoeveboter
  • bruine suiker

Instructies

  1. Spoel de rijst af en laat uitlekken.

  2. Doe de melk in een grote kookpot samen met de suiker, saffraan en het merg van de vanillestok.

  3. Breng aan de kook.

  4. Voeg de rijst toe aan de melk en laat voor 30min op een zacht vuurtje gaar worden. Roer regelmatig alles om zodat het niet aanbrandt.

  5. De rijstpap zal nog verdikken als hij afkoelt.

    Neem dus na 30min de pot van het vuur.

  6. Voeg de eierdooiers toe en roer direct onder de massa zodat het eigeel geen tijd krijgt om te stollen.

  7. Voeg een klontje hoeveboter toe en laat afkoelen.

  8. Strooi bruine suiker bovenop voor het serveren.