Ga terug
Print

Chocoladehazelnootpasta

Hoeveelheid 1 pot

Ingrediënten

  • 60 g hazelnoten
  • 60 g poedersuiker
  • enkele druppels vanille-essence
  • 20 g pure cacaopoeder
  • 90 g melk
  • 170 g melkchocolade
  • 60 g pindaolie

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.

    Leg de hazelnoten op een bakplaat.

  2. Rooster de hazelnoten in de oven voor ongeveer 10min.

  3. Breng de noten samen met de chocolade in een blender.

    Mix alles fijn.

    [thermomix: 20 sec, stand 10]

  4. Verwarm de melk samen met de cacaopoeder en de suiker.

  5. Voeg het chocolade-noten mengsel toe aan de hete melk.

    [thermomix: voeg de hete melk toe in de beker bij de noten en chocolade]

  6. Breng op smaak met wat vanille-essence.

  7. Roer goed en verwarm verder.

    Voeg al roerend de olie toe. Zet het vuur af.

    [thermomix: 4min, 100°C, snelheid 4]

  8. Vul ondertussen een luchtdichte glazen pot met kokend water.

    Sluit het deksel en laat even staan.

  9. Na een 10-tal minuten giet je het water uit de pot. De pot is nu gesteriliseerd.

    Vul de pot met de hazelnootpasta.

  10. Sluit het deksel en bewaar in de koelkast.

Tip

Je kan de melkchocolade voor een deel vervangen door pure chocolade.