Ga terug
Print

Appel-kaneel croissantjes

Hoeveelheid 16 personen

Ingrediënten

  • 1 rond vel bladerdeeg
  • kristalsuiker
  • kaneel
  • 1 appel
  • 1 eigeel
  • amandelschilfers

Instructies

  1. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.

  2. Meng wat kristalsuiker en kaneel in een potje.

    Voeg kaneel toe naar eigen smaak.

  3. Rol het vel bladerdeeg open en snijd de cirkel in 16 kleine driehoekjes.

    Doe dit zoals je een taart zou snijden. Eerst in 4, dan in 8 stukken en dan elk stuk nog eens in twee zodat je 16 gelijke stukken bekomt.

  4. Strooi wat van het suiker/kaneel mengsel over het bladerdeeg.

  5. Leg een stukjes appel op het breedste deel van elk driehoekje.

    Rol elk driehoekje op zodat het stukje appel binnenin het croissantje zit. (oprollen van breedste stuk van de driehoek naar het puntje toe)

  6. Leg de croissantjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Klop de eierdooier met een beetje water los.

    Wrijf de croissantjes in met het eigeel.

  8. Strooi nog wat van het suiker/kaneel mengsel over de croissantjes.

    Werk af met enkele amandelschilfers.

  9. Bak de croissantjes voor ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Serveer deze lauw. Smakelijk!