Ga terug
Print

Indiase curry met bloemkool en kikkererwten

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • olijfolie
  • 2 kl tikka masala curry
  • 2 dl kokosmelk
  • 125 g kikkererwten (blik)
  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • 20 g gember
  • harissa
  • 1 teentje look
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 bloemkool
  • kurkumapoeder
  • paprikapoeder
  • komijnpoeder
  • peper en zout

Instructies

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en de paprika in reepjes.

  2. Doe een scheut olijfolie in een wokpan en bak er de bloemkool en paprika in.

  3. Zet het vuur iets zachter om de rest van de ingrediƫnten toe te voegen.

  4. Pel de rode ui en snijd in halve ringen.

    Voeg toe aan de wok.

  5. Schil de gember en snijd er zeer fijne blokjes van.

    Roerbak mee met de andere groenten.

  6. Pel de look, hak fijn en voeg toe aan de wok.

  7. Voeg wat harissa toe en meng onder de groenten.

    Opgepast met harissa. Dit is zeer pikant.

  8. Kruid de groenten met kurkuma, komijnpoeder, paprikapoeder en peper en zout.

  9. Voeg 2 kl tikka masala toe en laat de kruiden kort bakken.

  10. Giet de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de groenten.

  11. Voeg een klein beetje water toe en laat ongeveer 20min op een zacht vuurtje pruttelen.

  12. Spoel de kikkererwten ondertussen af onder kraantjeswater en laat uitlekken.

  13. Voeg de kikkererwten als laatste toe.

    Laat ze nog even mee pruttelen.

  14. Als de bloemkool gaar is kan je opdienen.

    Smakelijk!

Tip

Je kan de borden afwerken met een takje koriander. Ikzelf lust dit niet, dus ik heb dit achterwege gelaten.