Ga terug
Print

Ravioli met rivierkreeftjesvulling

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

Ravioli

  • 200 g bloem (speciale bloem voor pasta)
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 150 g rivierkreeftjes
  • 50 g mascarpone
  • 2 el parmezaanpoeder
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 eigeel
  • pastamachine

Saus

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl kookroom
  • 100 ml visfond
  • oregano
  • basilicum
  • 1 el visbouillon/viskruiden

Instructies

Vulling

  1. Snijd de rivierkreeftjes fijn en meng in een kom samen met de mascarpone.

  2. Versnipper de verse basilicum en roer deze samen met de parmezaan door het mengsel.

  3. Kruid met wat peper en zout.

Ravioli

  1. Meng de bloem met de eieren en de olijfolie.

    Kneed tot een bol deeg.

  2. Wikkel de bol deeg in cellofaanpapier en laat voor zeker 15min rusten.

  3. Verdeel de deeg in kleinere stukken.

    Rol een stuk deeg uit met een deegrol.

  4. Haal het deeg door de pastamachine.

    Begin op de grootste stand en verklein de stand per keer dat je het deeg er door haalt.

  5. Het deeg is klaar als het door de kleinste stand is gerold.

  6. Doe dit met alle stukken deeg.

  7. Steek met een uitsteekvormpje of een glas ronden uit het dunne pastadeeg.

  8. Klop een eigeel met wat water los in een kommetje.

  9. Als je een raviolivormpje hebt kan je dit gebruiken.

    Leg het pastadeeg op het vormpje. Leg in de midden wat van de vulling.

    Wrijf het deeg rond de vulling in met losgeklopt eigeel en vouw het vormpje toe. Druk goed aan.

  10. Heb je geen raviolivormpje dan leg je de vulling midden op de pastaronden.

    Wrijf ook hier het deeg rond de vulling in met het losgeklopte eigeel.

    Vouw het rondje dicht. Druk de randen goed aan. Eventueel kan je met een vork het deeg aanduwen.

  11. Kook de ravioli 3 min in gezouten water.

Saus

  1. Warm de room op in een sauspannetje.

  2. Meng er de mascarpone door.

  3. Voeg de visfond toe en kruid met visbouillon/kruiden, oregano, basilicum, peper en zout.

  4. Giet de saus over de ravioli.

    Smakelijk!