Ga terug
Print

Ge­hakt­bal­len met mos­terd­saus en stoemp

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Gehaktballen met mosterdsaus

  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 el paneermeel
  • 20 ml melk
  • 1 ei
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 el mosterd
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml room

prei-wortelstoemp

  • 500 g aardappelen
  • 3 wortelen
  • 2 preistengels
  • 50 g boter
  • 100 ml melk
  • 1 blokje kippenbouillon
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

Gehaktballen

  1. Neem een mengkom en breng er het gehakt in samen met het paneermeel.
  2. Voeg het ei en de melk toe.

    Kruid met nootmuskaat en peper en zout.

  3. Meng alles door elkaar met je handen en rol er gehaktballen van.

  4. Breng wat boter in een pan en bak de gehaktballen langs alle kanten mooi bruin.

  5. Voeg 75 ml water toe.

    Zet het vuur iets zachter en plaats een deksel schuin op de pan.

  6. Laat voor ongeveer 20min garen.

Stoemp

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met een blokje kippenbouillon.

  2. Schil de wortelen en snijd in kleine stukken.

  3. Snijd ook het wit van de prei in ringen.

  4. Nadat de aardappelen 15min gekookt hebben voeg je de wortelen en prei ook toe.

  5. Na ongeveer 10min (nagaan of de wortelen zacht zijn) giet je het water af.

  6. Voeg de melk en de boter toe en stamp alles grof.

  7. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

    Hou warm.

Mosterdsaus

  1. Neem de gehaktballen uit de pan.

    Zet het vuur terug iets hoger.

  2. Voeg de witte wijn toe en maak de aanbaksels los met een vork.

  3. Roer er de mosterd en de room toe.

    Kruid met peper en zout.

  4. Laat de saus kort inkoken.

  5. Zet het vuur terug iets zachter en breng de gehaktballen terug in de pan met de mosterdsaus.

    Verwarm de saus en de gehaktballen.

  6. Serveer de gehaktballen met de stoemp.

    Smakelijk!