Ga terug
Print

Broccolicrème met kabeljauw in een kokoskorstje

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

Vis

  • 4 stukken kabeljauw of andere witte vis
  • 2 eieren
  • bloem
  • 100 g geraspte kokos
  • peper en zout

Broccolicrème

  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon

Salsa

  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • peper en zout
  • 4 stukken cracker

Instructies

Vis

  1. Kruid de stukken vis met peper en zout.

  2. Zet 3 bordjes klaar: 1 met bloem, 1 met de opgeklopte eieren en 1 met de geraspte kokos.

  3. Paneer de stukken vis door ze eerst in de bloem te wentelen, daarna door het ei en als laatste door de kokos.

    Leg de vis aan de kant.

Broccolicrème

  1. Snijd de ui en de look fijn.

    [thermomix: 5 sec, stand 5]

    Stoof deze in wat boter.

    [thermomix: 5 min, 100°C, stand 1]

  2. Snijd de broccoli in roosjes.

    Stoom of kook de broccoliroosjes in licht gezouten water.

  3. Breng de broccoli en gestoofde ui en look in een blender.

  4. Voeg 50ml water aan toe en een blokje kippenbouillon.

    Mix alles met de blender.

    [thermomix: 15 sec, stand 6-7]

  5. Kruid met peper en zout en hou warm.

Salsa

  1. Snijd de rode ui en de tomaat in fijne blokjes.

    Meng deze onder elkaar en kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Bak de stukken vis goudbruin in een pan met wat vetstof.

  2. Lepel de warme broccolicrème in het midden van het bord.

    Leg hierop het stuk vis.

  3. Werk af met de salsa en een stuk cracker.

    Smakelijk!