Ga terug
Print

Zadencrackers met broccolispread

Ingrediënten

Crackers

  • 40 g pompoenpitten
  • 35 g maanzaad
  • 40 g sesamzaad
  • 35 g chiazaad
  • 1 kl uienpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 125 ml water

Broccolispread

  • 1 broccoli
  • 2 el Boursin
  • 1 el roomkaas
  • peper en zout

Instructies

Crackers

  1. Doe alle zaden in een kom en meng door elkaar.

  2. Meng er het uienpoeder, zout en water onder.

  3. Laat het mengsels voor zeker 15min rusten.

  4. Stort het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.

  5. Leg een ander vel bakpapier op het mengsel en rol met een deegrol de massa zo dun mogelijk open.

  6. Verwijder voorzichtig het bovenste vel bakpapier.

  7. Verwarm de oven voor op 150°C.

  8. Bak de cracker voor 30min in een voorverwarmde oven.

    Laat afkoelen.

Broccolispread

  1. Was de broccoli en snijd in roosjes.

  2. Stoom de broccoli of kook in een kom met gezouten water.

  3. Als de broccoli gaar is, laat je hem eerst wat afkoelen.

  4. Breng de broccoliroosjes in een blender of thermomix.

    [thermomix: 6 sec, stand 6]

  5. Voeg 2 el Boursin en 1 el roomkaas toe.

  6. Mix alles fijn en kruid met peper en zout.

    [thermomix: 15 sec, stand 3]

Tip

Ook lekker om er geraspte cheddar over te strooien en even terug in de oven te zetten totdat de kaas gesmolten is.