Ga terug
Print

Winterse gehaktschotel met fruit

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 150 g Gorgonzola
  • 2 uien
  • 2 zoete appels
  • 2 peren
  • 1 rol bladerdeeg
  • amandelschilfers
  • ras-el-hanout
  • boter
  • peper en zout

Instructies

  1. Bak gehakt bruin in een pan met boter.

    Maak het gehakt goed los met een vork terwijl het bakt.

  2. Kruid het gehakt met ras-el-hanout, peper en zout.

  3. Neem een ovenschotel en boter deze in.

  4. Verdeel het gehakt over de ovenschotel.

  5. Schil de uien en snijd in dunne ringen.

  6. Schil de appels en peren. Verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

  7. Stoof de uien in een kom met boter.

    Kruid met peper en zout.

  8. Leg de uien in de ovenschotel bovenop het gehakt.

  9. Doe nog een klein beetje boter in de kom waarin je de uien stoofde.

  10. Breng hierin nu de fruitblokjes en laat deze kort even stoven.

  11. Verdeel dan de kortgebakken fruitblokjes op de uien.

  12. Snijd de Gorgonzola in plakjes.

    Leg deze bovenop het fruit in de ovenschotel.

  13. Leg hierover een vel bladerdeeg die dezelfde grootte heeft als de ovenschotel.

  14. Verwarm de oven voor op 180°C.

  15. Smeer het bladerdeeg in met wat boter en een borsteltje.

    Je kan ook wat boter smelten en dit dan over het bladerdeeg verdelen.

  16. Maak kleine gaatjes in het bladerdeeg met een mesje zodat de warme lucht kan ontsnappen.

  17. Strooi tenslotte wat amandelschilfers over het bladerdeeg.

  18. Plaats de gehaktschotel in de oven en bak 25 min in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Smakelijk!