Ga terug
Print

Aardbei-platte kaastaart met chocolade

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediƫnten

Bodem

  • 200 g petit-beurre koekjes
  • 100 g boter

Vulling

  • 50 g bloemsuiker
  • 2 dl room
  • 16 g gelatine
  • 500 g platte kaas
  • 250 g diepgevroren aardbeien

Afwerking

  • 40 g zwarte chocolade

Instructies

  1. Laat de diepgevroren aardbeien ontdooien.

Bodem

  1. Neem een springvorm van ongeveer 25cm diameter.

    Beboter de springvorm en leg een velletje bakpapier op de bodem.

    Door de boter zal het bakpapier aan de vorm plakken.

  2. Verkruimel de koekjes in een blender.

    [thermomix: 6 sec, stand 6]

  3. Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.

  4. Roer de boter onder de koekjes. Meng goed.

  5. Stort het boter-koekjesmengsel in de springvorm en druk overal hard aan zodat je een compacte bodem krijgt.

  6. Plaats in de koelkast.

Vulling

  1. Vul een kommetje met koud water en week er de gelatinebladen in.

  2. Breng de diepgevroren aardbeien in een pannetje.

    Doe er een scheutje water bij en laat zachtjes koken.

  3. Als het fruit goed ontdooid is en er een soort van coulis ontstaat, giet je alles in een blender.

    Mix goed.

    [thermomix: 5-10 seconden, stand 6-8]

  4. Neem een grote mengkom en roer er de platte kaas in los.

  5. Zeef de coulis en voeg 200g toe aan de platte kaas.

    Roer alles goed onder elkaar en voeg ook de bloemsuiker toe.

  6. Neem een klein beetje room apart.

    Laat dit opwarmen in een pannetje en smelt er de uitgeknepen gelatine bladen in.

  7. Neem de pan van het vuur en voeg het gelatine-room mengsel toe aan de platte kaas.

  8. Doe de rest van de room in een beker en klop hem half op met een klopper.

  9. Spatel de half opgeklopte room door het mengsel van plattekaas en coulis.

  10. Proef of het mengsel zoet genoeg is. Voeg anders nog wat bloemsuiker toe.

  11. Giet het mengsel over de opgesteven koekjesbodem.

    Laat opstijven in de koelkast voor minimum 4 uren.

Afwerking

  1. Maak de springvorm voorzichtig los.

    (even langs de rand lossnijden met een warm mesje)

  2. Rasp de chocolade boven de taart tot ze helemaal bedekt is.

  3. Snijd de taart met een warm en scherp mes.

Tip

Je kan dezelfde taart ook maken met ander fruit zoals frambozen, rode vruchten, kersen,... en afwerken met witte chocolade schilfers.