Ga terug
Print

Linguine met champignons en gehaktballetjes

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g gemengd gehakt
  • 250 g linguine
  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 1 el paneermeel
  • 3 el platte kaas (vol)
  • 1 el tijm
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze glazig in een beetje olijfolie.

  2. Kneed het gehakt samen met een eetlepel van de gestoofde sjalotjes en een eetlepel paneermeel.

  3. Kruid het gehakt met peper en zout.

    Rol er middelgrote balletjes van.

  4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in een voorverwarmde oven van 230°C voor ong 15min.

  5. Snijd de champignons in plakjes en voeg bij de overgebleven sjalotten.

  6. Bak de champignons kort op een middelhoog vuur.

  7. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  8. Neem 200ml kookvocht van de pasta en giet deze bij de champignons.

    Breng aan de kook en laat voor de helft inkoken.

  9. Haal de pot van het vuur en roer er de platte kaas en de tijm door.

    Kruid met peper en zout.

  10. Serveer de pasta met de champignonsaus en de gehaktballetjes.