Ga terug
Print

Chili spaghetti pompoen

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen
  • 400 g gehakt (liefst runds)
  • 1 rode paprika
  • 3 el maïs (uit blik)
  • 125 g rode bonen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 200 ml passata
  • een snuifje chilikruiden
  • 1 el paprikapoeder
  • een snuifje komijnpoeder
  • een snuifje kaneel
  • 50 ml kippenbouillon
  • cheddarkaas
  • gruyèrekaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180°C.

    Snij de pompoen in 2 helften.

    Verwijder de pitten en leg op een bakplaat.

  2. Besprenkel de pompoen met olijfolie en giet een klein beetje water in de pompoen.

  3. Laat de pompoenhelften garen in de voorverwarmde oven voor ongeveer 35min. Je kan de gaarheid nagaan met een vork. Als de het vruchtvlees zacht is en loskomt, haal je de pompoen uit de oven.

  4. Ondertussen maak je de vulling.

    Schil de rode ui en de look. Snij fijn.

  5. Neem een ruime pan en stoof er de ui en look in.

    Voeg het gehakt toe en maak los met een vork.

  6. Kruid met paprikapoeder, chilipoeder, kaneel en komijnpoeder.

  7. Verwijder de steel en de zaadjes uit de paprika.

    Snij in kleine blokjes en voeg toe aan het vlees. Roer alles mooi door elkaar.

  8. Giet de passata en de kippenbouillon over het vlees en de groenten.

    Kruid met peper en zout en laat zachtjes pruttelen op een middelhoog vuur.

  9. Voeg na enkele minuten de maïs en rode bonen toe.
    Meng alles door elkaar en laat verder pruttelen.

  10. Maak het vruchtvlees van de pompoen los met een vork.

    Je zal allemaal draadjes krijgen. Maak de hele pompoen leeg en hou de pompoenspaghetti aan de kant.

  11. Vul nu de lege pompoenhelften met een laagje rode saus.

    Leg hierop een laagje pompoensliertje en dan opnieuw wat rode saus.

  12. Vul de hele pompoen en eindig met een laagje rode saus.

    Werk af met wat cheddarkaas en gruyèrekaas.

  13. Plaats nog 10 min in een warme oven van 180°C.

    Dien één helft per persoon op. Smakelijk!