Ga terug
Print

Kabeljauw met venkelpuree en zwarte olijven

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 2 stukken kabeljauw
  • 1 venkel
  • 400 g aardappelen
  • 1 teentje look
  • 40 g zwarte olijven zonder pit
  • olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snij in grove stukken.
    Breng in een kom met kokend, gezouten water.
    Laat ongeveer 20min koken.

  2. Snij het wit van de venkel in kleine stukjes.
    Hou het groen aan de kant.

  3. Stoof de stukjes venkel in een anti-kleefpan in wat olijfolie.
    Kruid met peper en zout. Laat ongeveer 10 min stoven en roer ze regelmatig eens om.

  4. Hak de olijven fijn en doe in een klein mengkommetje.
    Pers de look en roer onder de olijven.
    Voeg er ook 1 el olijfolie aan toe.

  5. Giet de aardappelen af en voeg de melk en boter toe.
    Stamp tot een gladde puree.

  6. Voeg dan de venkelstukjes toe en stamp deze in de puree.
    Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Bak nu de kabeljauwfilets in de anti-kleefpan in wat olijfolie.
    Kruid met wat peper en zout.

  8. Verdeel de venkelpuree over de borden.
    Leg er de vis op en verdeel de olijven over de vis.
    Werk af met enkele groene takjes van de venkel.
    Smakelijk!