Ga terug
Print

Spaghetti met artisjok, gehakt en gorgonzola

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 150 g gemengd gehakt
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 blik artisjokharten (+-400g)
  • 200 g spaghetti
  • 150 g Gorgonzola
  • 250 ml room
  • pompoenpitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de ui en de look en snij in kleine stukjes.

    Verhit wat olijfolie in een middelgrote kom en laat de ui en look stoven.

  2. Voeg het gehakt toe en maak het los met een vork.

    Laat mooi bruin bakken. Kruid met peper en zout.

  3. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Snij de artisjokharten in 2.

    Neem een pan en verhit wat olijfolie. Bak de artisjokharten lichtbruin. Kruid met wat peper.

  5. Voeg de room toe aan het gehakt.

    Snij de gorgonzola in stukjes en laat smelten in het room-gehaktmengsel.

  6. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden.

    Lepel er wat saus over en verdeel de artisjokharten er op.

  7. Werk af met wat pompoenpitten.

    Smakelijk!