Ga terug
Print

Marokkaanse tajine met kip

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 500 g kipfilet
  • 200 g couscous
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 cm gember
  • 1 rode paprika
  • 200 g kikkererwten
  • 200 g tomatenstukjes (blik)
  • citroensap
  • 100 ml kippenbouillon
  • kurkuma
  • paprikapoeder
  • een snuifje cayennepeper
  • oregano
  • saffraan
  • komijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de ui en de look. Snij fijn.

    Snij de kipfilets in middelgrote stukken.

  2. Doe wat olijfolie in een grote pan of tajine.

    Stoof er de ui en look in.

  3. Voeg de stukken kipfilet toe en laat mooi bruin kleuren.

  4. Schil het stukje gember en rasp dit over de kip.

    Voeg alle andere kruiden toe en roer de kip en kruiden mooi door elkaar.

  5. Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe (water met een blokje kippenbouillon).

  6. Verwijder het steeltje en de pitten van de paprika en snij in blokjes.

    Voeg de paprikablokjes samen met de kikkererwten toe.

  7. Meng alles door elkaar en laat 15min pruttelen op een middelhoog vuur met het deksel er op.

  8. Kook de couscous gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  9. Breng de tajine op smaak met peper en zout en citroensap.

    Smakelijk!