Ga terug
Print

Gegrilde zeebaars met tarwe en een fris sausje

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 300 g zeebaarsfilet met vel
  • 200 g Ebly tarwe
  • 1 el peterselie
  • 1/2 limoen
  • 1 sjalot
  • harissa
  • olijfolie
  • peper en zout

Sausje

  • 1 groene frisse appel
  • 100 g gerookte sprotjes
  • 4 el platte kaas
  • 2 el kruidenkaas
  • 1 el limoensap
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • peper en zout

Instructies

  1. Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan en bak de visfilets aan beide kanten kort aan.

  2. Druppel nog wat olijfolie over de vis.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  3. Snijd een sjalotje fijn en stoof het in een beetje olijfolie.

  4. Voeg de tarwe toe en 400ml water.

  5. Kook voor 10min tot al het water weg is en haal van het vuur.

  6. Kruid met peper en zout.

    Voeg enkele toefjes harissa toe. De hoeveelheid hangt af van hoe pikant je het wenst.

  7. Breng op smaak met het sap en de schil van de limoen.

  8. Snijd de peterselie fijn en meng dit onder de tarwe.

  9. Bak de vis voor 5min in de oven op 200°C.

    Maak ondertussen het sausje.

Sausje

  1. Snijd de appel in fijne blokjes.

    Snijd de sprotjes ook in kleine stukken.

  2. Meng de plattekaas, kruidenkaas, mierikswortelpasta en het limoensap door elkaar.

  3. Roer er de appelblokjes en stukjes sprot door.

    Kruid af met peper en zout.

  4. Haal de vis uit de oven en leg deze bovenop de tarwe.

    Werk af met een schepje frisse saus.

IDEE

  1. Als je nog wat van het sausje over hebt kan je het perfect gebruiken op een granentoast als gezonde lunch.