Ga terug
Print

Roodbaars met kappertjesjus en waterkerspuree

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 500 g aardappelen
  • 1 bos waterkers
  • 250-300 g roodbaarsfilet
  • 2 el bloem
  • 2 el kappertjes
  • 125 ml Noilly Prat of droge witte wijn
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 takjes dille
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

  2. Was de waterkers en snij de dikke steeltjes er af. 

    Hou de blaadjes en dunne steeltjes aan de kant en hak deze grof.

  3. Kruid de vis met peper en zout en haal hem door de bloem.

  4. Doe wat olijfolie in een pan en bak de vis langs beide kanten bruin.

    Haal uit de pan en hou warm.

  5. Bak de kappertjes in de pan en blus met de Noilly Prat.

    Laat zachtjes inkoken.

  6. Giet ondertussen het water van de gekookte aardappelen af.

    Stamp de aardappelen tot een puree.

  7. Voeg de yoghurt en 2 el olijfolie toe.

    Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de grof gehakte waterkers toe en roer deze door de warme puree.

  9. Serveer de waterkerspuree met de roodbaarsfilet.

    Werk af met de kappertjesjus en een takje verse dille.

    Smakelijk!