Ga terug
Print

Zalm met ananas en honing-look marinade

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 5 ananasringen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 4 teentjes look
  • 2 el citroensap
  • peper en zout

Instructies

  1. Meng de olijfolie, honing en citroensap door elkaar.

  2. Schil de look en pers de teentjes door een lookperser.

    Voeg de look toe aan de marinade.

  3. Neem een vuurvaste schotel en verdeel er de ananasschijven in.

  4. Leg de stukken zalm op de ananas.

    Kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de honing-look marinade over de zalm.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Bak de zalm 15-20 min in de voorverwarmde oven.

    (De tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm)

  8. Serveer met krielpatatjes.

    Smakelijk!