Ga terug
Print

Maatjes met pompelmoes en boontjes

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 4 verse maatjes
  • 1 rode ui
  • 1 pompelmoes
  • 250 g boontjes
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1/2 el mosterd
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 4-5 aardappelen

Instructies

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

    Laat de gekookte aardappelen afkoelen.

  2. Dop de boontjes en laat deze kort koken in licht gezouten water (5min).

    Giet het water af en hou onder stromend koud water.

    Laat afkoelen.

  3. Snij de schil van de pompelmoes en snij dan de partjes er uit.

    Snij hiervoor langs de vliezen zodat je mooie partjes zonder vlies bekomt.

  4. Snij de afgekoelde aardappelen in blokjes.

    Meng er de yoghurt en mosterd door. (Doe niet alle mosterd in 1 keer er in, proef en voeg toe naar smaak).

  5. Snij de boontjes in stukjes en meng er de wittewijnazijn door.

  6. Schil de rode ui en snij in ringen.

  7. Verdeel de aardappelblokjes over de borden.

    Dresseer er de bootjes op en leg er de maatjes bovenop.

  8. Verdeel de pompelmoeskwartjes over de borden en werk af met enkele ringen rode ui.

    Smakelijk!