Ga terug
Print

Tongschar met druivendressing en knoflookpuree

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2-4 tongscharfilets (afhankelijk van de grootte)
  • 400 g aardappelen
  • 1/2 bol knoflook
  • 50 ml melk
  • 60 ml room
  • olijfolie

Druivendressing

  • 60 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 50 ml droge vermout
  • 10 rode druiven
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Schil de aardappelen en breng aan de kook in een kom met gezouten water.

  3. Leg de halve bol look op aluminiumfolie. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout. Doe de aluminiumfolie toe zodat het een pakketjes vormt.

    Rooster de look voor 20min in de voorverwarmde oven van 200°C.

  4. Schil de sjalot en de look. Hak fijn.

    Doe in een sauspannetje wat olijfolie en bak hierin de look en sjalot.

  5. Blus met de vermout en laat even inkoken.

  6. Snij ondertussen de druiven overlangs door.

    Voeg de druiven toe aan de ingekookte vermout. Zet van het vuur.

  7. Als de aardappelen gekookt zijn, giet je ze af en plet ze met een pureestamper.

    Voeg er de melk en room aan toe en meng.

  8. Neem de geroosterde look uit de oven en verwijder de schil.

    Voeg de teentjes look toe aan de puree en stamp deze onder de aardappelen.

    Kruid met peper en zout. Hou warm.

  9. Neem een grote pan en laat er de 60g boter in smelten.

    Laat deze bruin kleuren en voeg de boter dan toe aan het pannetje met de druiven. Zet dit pannetje op een laag vuurtje en hou warm.

  10. Voeg nog wat olijfolie toe aan de grote pan en bak er de tongscharfilets in.

    Kruid met peper en zout.

  11. Dresseer de knoflookpuree op de borden.

    Leg er de tongscharfilets op en werk af met de druivendressing.

    Smakelijk!