Ga terug
Print

Gebakken coquilles met citroen-saffraansausje

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1/2 venkel
  • 10 cl groentebouillon
  • 1 cl witte wijn
  • 1 snuifje saffraanpoeder of enkele saffraandraadjes
  • 1/2 citroen
  • 1/2 koffielepel Maizena
  • 1 snuifje suiker
  • 4 grote coquilles
  • olijfolie
  • takjes peterselie

Instructies

  1. Snijd de venkel in dunne reepjes

  2. Verhit olijfolie een pannetje en stoof de venkel.

  3. Blus met de groentebouillon en de witte wijn.

  4. Breng aan de kook en vroeg de saffraan toe.

    Roer alles mooi door elkaar.

  5. Was de citroen, rasp de schil en meng de zeste door de venkel.

  6. Pers het sap van een halve citroen uit.


  7. Meng de maizena los in het citroensap.

    Giet dan het citroensap met de maizena bij de venkel.

    Roer goed zodat het sausje gaat binden.

  8. Voeg suiker, peper en zout toe.

  9. Dep de coquilles droog en kruid met peper en zout.


  10. Verhit olijfolie in een grillpan.

    Bak de coquilles ongeveer 1 minuut aan elke kant.

  11. Lepel de citroen-saffraansaus in een bordje en schik er de coquilles op.

    Werk af met een takje peterselie