Ga terug
Print

Passievrucht éclairs

Ingrediënten

éclairs

  • 190 ml water
  • een snuifje zout
  • 80 g ongezouten boter
  • 150 g bloem
  • 3 eieren

Passievruchtvulling

  • 125 ml passievruchtsap (Delhaize)
  • 90 g poedersuiker
  • 4 eigelen
  • 14 g gelatineblaadjes
  • 150 ml melk
  • 100 ml room (35%VG)

Afwerking

  • 1 ei
  • 200 g witte chocolade
  • viooltjes

Instructies

Passievruchtvulling

  1. Meng het passievruchtsap met de suiker en de eigelen.

  2. Laat de gelatineblaadjes weken in een pot met koud water.

  3. Doe de melk in een pannetje en verwarm.

    Knijp het water uit de gelatineblaadjes en laat de blaadjes smelten in de warme melk.

  4. Doe de warme melk voorzichtig bij het passievruchtmengsel terwijl je roert.

    Klop alles nog kort even door elkaar en plaats in de koelkast.

éclairs

  1. Doe het water, de boter en het zout in een steelpannetje en verwarm zodat de boter gaat smelten. Breng aan de kook.

  2. Voeg de bloem in 1 keer toe en meng met een houten lepel tot dat het een deeg vormt. Laat afkoelen

  3. Voeg dan één voor één de eitjes toe en meng deze door het deeg.

  4. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op.

  5. Spuit met een spuitzak (zonder spuitmondje) éclairs op het bakpapier.

    Maak ze ongeveer even lang.

  6. Klop het extra ei (afwerking) los en wrijf de gespoten deegrolletjes in met het ei.

  7. Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de éclairs 30 min lang in de voorverwarmde oven zonder de oven te openen tussenin.

  8. Werk ondertussen de passievruchtvulling af:

    Klop de room op (tot deze in pieken staat) en roer deze voorzichtig door het passievruchtmengsel. Als je te veel brokjes hebt, dan kan je er even doorgaan met elektrische kloppers. Plaats terug in de koelkast.

Afwerking

  1. Laat de éclairs afkoelen.

  2. Smelt ondertussen de witte chocolade.

  3. Snij de éclairs overlangs in twee en dip de bovenkant in de gesmolten chocolade.

    Je kan de witte chocolade ook op de éclair smeren met een mes.

    Werk af met een viooltje en laat opstijven.

  4. Vul de éclairs op: Spuit flink wat passievruchtvulling op de onderste helft van de éclairs.

    Leg de bovenste helft er mooi terug op.

    Smakelijk!