Ga terug
Print

Chocoladebroodjes

Hoeveelheid 4 broodjes

Ingrediënten

  • 110 g melk
  • 25 g poedersuiker
  • 1 el droge gist
  • 40 g boter
  • 250 g pattiseriebloem
  • een snuifje zout
  • 1 ei
  • 100 g chocolade druppels

Instructies

  1. Doe de melk, suiker en gist in een klein pannetje en warm op tot 37°C.

    Roer constant.

    [Thermomix: 2min, 37°C, stand 2]

  2. Voeg de boter in kleine stukjes toe, daarna de bloem, dan een half ei en dan het zout. Kneed alle ingrediënten ongeveer 10 min lang en voeg na enkele minuten kneden de chocoladedruppels toe.

    [Thermomix: 2min, kneedfunctie (strohalm), voeg de chocolade druppels toe via de opening.]

  3. Bedek de bol deeg met een handdoek en laat 2 min rijzen.

  4. Leg de bol deeg op een silicone bakmatje of een bebloemd oppervlak.

    Snij het deeg in 4 gelijke stukken en maak er bolletjes van.

  5. Laat de bolletjes opnieuw 30 min rijzen.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

    Neem de rest van het ei en klop door elkaar.

    Wrijf de broodjes in met het ei.

  7. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven voor 15-20 min.

    (tot de broodjes mooi bruin kleuren).

  8. Laat afkoelen en serveer.

    Smakelijk!