Ga terug
Print

Pasta pesto met kip en aubergine

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 200 g penne
  • 90 g groene pesto
  • parmezaanschilfers
  • 1 aubergine
  • 500 g tomaatjes
  • olijfolie
  • peper
  • kippenkruiden

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Snij de aubergine in lange repen. Laat de schil aan de aubergine.

    Halveer de tomaatjes.

  3. Neem een grote ovenschaal en leg er de aubergine repen in.

    Leg ook de tomaatjes in de ovenschaal met de binnenzijde naar boven.

  4. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en kruid met peper van de molen.

    Plaats in de oven en laat garen voor 20min.

  5. Kook ondertussen de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking.

  6. Kruid de kipfilets met kippenkruiden en bak ze in een pan met wat olijfolie.

    Laat op een middelhoog vuur bakken tot de kip doorbakken is. (Mag vanbinnen niet meer roze kleuren).

  7. Giet de gekookte pasta af en laat nog ongeveer 2 el kookvocht bij de pasta.

    Meng de pesto door de pasta met kookvocht.

  8. Neem de groenten ui de oven en snij de aubergine repen in 3 stukken zodat je kortere reepjes bekomt.

    Meng de auberginereepjes door de pasta.

  9. Verdeel de pasta-aubergine over de borden.

    Snij de kipfilets in plakjes en leg deze op de pasta.

  10. Verdeel de tomaatjes over de borden en werk af met parmezaanschilfers.

    Smakelijk!