Ga terug
Print

Groentechips


Ingrediënten

  • pastinaak
  • zoete aardappel
  • wortel
  • rode biet
  • grof zout

Instructies

  1. Snijd de groenten in dunne schijfjes.

    Dit gaat het makkelijkst met een dunschiller of mandoline maar kan ook met een goed mesje.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

    Leg een vel bakpapier op een bakplaat

  3. Verdeel de groenteschijfjes over de bakplaat.

    Zorg dat ze mooi naast elkaar liggen en zeker niet over elkaar.

  4. Strooi wat grof zout over de groenten.

    (Je kan ook eerst de groenten besprenkelen met olijfolie, maar dan zijn de chips minder knapperig)

  5. Plaats in de oven voor 15 min.

    De tijd is afhankelijk van de oven die je gebruikt en de dikte van de schijfjes.

    Hou het ook goed in de gaten zodat de schijfjes zeker niet verbranden.

  6. Herhaal de laatste stappen telkens opnieuw tot alle groenten gebakken zijn.