Ga terug
Print

Lasagne met zalm en groene asperges

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 8-10 lasagnevellen (ik gebruikte groene)
  • 750 g groene aspergepunten
  • parmezaanschilfers
  • 2 el bloem
  • 3 el room
  • +/- 250 ml melk
  • 2 visbouillonblokjes
  • 1 citroen
  • dille
  • peper en zout
  • 30 g boter

Instructies

  1. Stoom of kook de groene aspergepunten beetgaar. (ongeveer 5 min koken in gezouten water).

  2. Vul een middelgrote kom met water.

    Breng aan de kook. Los er 2 blokjes visbouillon in op.

  3. Pers de citroen en voeg het sap bij de visbouillon.

    Kruid de bouillon af met peper en zout.

  4. Breng de zalmfilets in de kokende bouillon en laat ongeveer 7-10 min koken.

    Schep de gare vis uit de bouillon en zet aan de kant.

  5. Maak een roux: Smelt de boter in een kom en meng met de bloem.

    Laat de roux kort even meebakken en blus dan met de hete visbouillon. (gebruik zeker niet alles, begin met een goede scheut). Roer de roux los in de bouillon. Voeg dan wat melk toe en roer opnieuw los.

    Laat de saus doorkoken en voeg bouillon en melk toe tot je een saus bekomt met de gewenste dikte.

  6. Voeg 3 el room toe aan de saus.

    Roer er de dille en een handvol parmezaanschilfers door.
    Kruid met peper en zout.

  7. Snij de gekookte zalm in stukken en meng door de dillesaus.

    Snij de gare asperges in stukjes van ongeveer 2cm lang. Meng ook deze door de saus.

  8. Neem een ovenschaal en breng een heel dun laagje saus (zonder zalm en asperges) op de bodem van de schaal. Leg hierop een laag lasagnebladen.

  9. Leg op de lasagnebladen een laag zalm-aspergemengsel. Herhaal dit tot de saus met zalm en asperges op is. Eindig met een laagje saus en strooi er nog wat parmezaanschilfers over.

  10. Verwarm de oven op 200°C.

  11. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 35 min.

    Smakelijk!