Ga terug
Print

Quiche met artisjok en geitenkaas

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 250 g artisjokharten (bokaal)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 stengel prei
  • 1/2 courgette
  • 200 g spinazie
  • peper en zout
  • 6 eieren
  • 300 ml room (35% V.G.)
  • 1 kl mosterd
  • nootmuskaat
  • 2 rolletjes geitenkaas

Instructies

  1. Verwijder het groen van de prei.

    Snij het wit in dunne ringetjes.

  2. Neem een kom en smelt er een klontje boter in.

    Laat er de het wit van de prei in stoven.

  3. Snij de courgette in dunne schijfjes en snij de schijfjes dan doormidden.

    Snij de artisjokharten in kwartjes. Voeg toe aan de prei en laat meestoven.

  4. Voeg de spinazie toe aan de groenten en laat slinken.

    Kruid met peper en zout en zet op een laag vuurtje.

  5. Meng de room met de eieren en de mosterd door elkaar.

    Kruid met nootmuskaat.

  6. Leg het vel bladerdeeg in een taartvorm.

    Ik laat het bakpapier onder de bladerdeeg liggen. Zo heb je minder kans dat er vocht langs de onderkant ontsnapt.

  7. Verdeel de groenten over de taartvorm.

  8. Verwijder de korst van de geitenkaas bûches.

    Verkruimel 1 bûche geitenkaas over de groenten.

  9. Giet hierover het eiermengsel.

    Werk af met verkruimelde geitenkaas (bûche 2).

  10. Verwarm de oven voor op 190°C.

  11. Bak de quiche in de oven tot het ei niet meer glibberig is, maar opgesteven.

    Dit is wat afhankelijk van oven en de dikte van de quiche, maar zal ongeveer 45-55 min bakken zijn. Laat daarna zeker 10 min afkoelen in de vorm.

    Smakelijk!