Ga terug
Print

Zalm met yoghurtbieslookkorst

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 stukken verse zalm
  • 1 el mosterd
  • 4 el yoghurt
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • olijfolie
  • 2 takjes kerstomaatjes
  • 5 el panko
  • 5 aardappelen
  • een klontje boter

Instructies

  1. Kook de aardappelen met schil ongeveer 10 min in een ruime pot met gezouten water. Je moet de aardappelen kunnen doorprikken, maar ze mogen niet uit elkaar vallen.

  2. Laat de aardappelen afkoelen.

  3. Giet wat olijfolie in een grote ovenschaal.

    Leg er de stukken zalm in.

  4. Neem een kleinere ovenschaal en leg hier de kerstomaten in. Overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout.

    Plaat de schaal met de kerstomaten in een voorverwarmde oven van 190°C.

    Laat ze garen voor 10 min.

  5. Meng de yoghurt en de mosterd door elkaar en wrijf de zalmfilets hiermee rijkelijk in.

  6. Hak de bieslook fijn en meng deze onder de panko. Voeg een lepel olijfolie toe en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.

    Verdeel de kruidenkorst over de met yoghurt ingewreven zalm.

  7. Als de tomaatjes 10 min in de oven hebben gezeten, plaats je er de ovenschaal met de zalm bij.

    Laat alles samen nog eens 10min bakken in een voorverwarmde oven van 190°C.

  8. Snij ondertussen de gekookte aardappelen in schijfjes. Ik liet de schil aan de aardappel.

    Neem een koekenpan en smelt er een klontje boter in.

    Bak de aardappeltjes goudbruin in de pan. Kruid met peper en zout.

  9. Serveer de gebakken zalm met de kerstomaatjes en de gebakken aardappelschijfjes.

    Smakelijk!