Ga terug
Print

Mexicaans gevulde zoete aardappel

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappelen
  • 300 g gehakt
  • 50 g geraspte cheddar
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • tacokruiden
  • 3 el rode bonen (blik)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el zure room

Instructies

  1. Schil de rode ui en snij fijn.

    Verwijder de zaadjes van de rode paprika en snijd in kleine blokjes.

  2. Stoof de paprika en de ui in een beetje olijfolie in een ruime kom.

  3. Bak het gehakt maak het los. Kruid met peper en zout.

    Voeg het gehakt bij de groenten.

  4. Vul ondertussen een grote kom met water. Breng aan de kook.

    Was de zoete aardappels en breng ze in zijn geheel met schil in de kom met kokend water. Laat ongeveer 20 min koken. (tot je door de aardappel kan prikken).

  5. Voeg de rode bonen bij het gehakt met groenten. Meng er de tomatenpuree onder.

    Kruid met tacokruiden en laat op een zacht vuurtje pruttelen.

  6. Als de zoete aardappelen gaar zijn, haal je ze uit het water.

    Plaats ze op een ovenbestendige schaal of bord.

  7. Snij de aardappelen overlangs open. Snijd niet helemaal tot aan de bodem zodat de 2 helften aan elkaar blijven hangen.

  8. Vul de aardappelen op met de Mexicaanse gehaktmengeling.

    Verdeel er de cheddarkaas over.

  9. Plaats in een voorverwarmde oven van 170°C.

    Laat ongeveer 5 min bakken in de oven. (tot de kaas gesmolten is).

    Werk af met zure room.

    Smakelijk!