Ga terug
Print

Pasta met bloemkoolsaus, merguez en witloof

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 1/2 bloemkool
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 el boter
  • peper en zout
  • 200 g zure room
  • 300 g merguez worstjes
  • 1 witloofstronk
  • 100 g parmezaanschilfers

Instructies

  1. Snij de roosjes los van de bloemkool stronk.

    Stoom deze gaar in een stoomoven of Thermomix (Varoma stand).

  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water.

    Giet de pasta af en hou een beetje van het kookvocht aan de kant.

    Hou de gekookte pasta aan de kant en hou warm.

  3. Doe de gestoomde bloemkool in de kom waarin je de pasta gekookt hebt.

    Plet de bloemkool met een pureestamper. Kruid met peper en zout.

  4. Roer de zure room door de geplette bloemkool.

  5. Bak de merguezworst in wat boter.

    Leg deze op een bord en hou aan de kant.

  6. Snij de oesterzwammen in grove stukken en bak deze in dezelfde pan van de worstjes. Kruid met peper en zout.

    Leg de worstjes op het einde opnieuw bij de oesterzwammen en zet op een laag vuurtje.

  7. Meng de pasta onder de bloemkool-zure roomsaus samen met 1 el kookvocht.

  8. Voeg de helft van de parmezaankaas toe en roer goed door elkaar.

    Warm voorzichtig op.

  9. Snij het witloof in fijne dunne sliertjes.

  10. Verdeel de pasta over de borden en dresseer er de merguezworstjes en oesterzwammen over.

  11. Verdeel de rest van de parmezaanschilfers over de borden en werk af met de witloofsnippers.

    Smakelijk!