Ga terug
Print

Oosters stoofpotje

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediƫnten

  • 600 g scampi's
  • 200 g rijst
  • 2 rode paprika's
  • 200 g peultjes
  • 1 grote wortel
  • 1 bos lente-ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml groentebouillon
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • 1 el rode currypasta
  • verse gember
  • peper en zout

Instructies

VOORBEREIDINGEN

  1. Ontdooi de scampi's pel ze en ontdarm.

  2. Snijd de paprika's, wortel en peultjes in fijne reepjes.

    Snijd het bosje lente-ui in stukjes.

BEREIDING

  1. Verhit wat olijfolie in een wokpan of tajine.

    Voeg de currypasta toe en laat kort bakken.

  2. Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en wat geraspte gember.

    Bak dit enkele minuten mee.

  3. Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat koken.

  4. Voeg de groenten toe en laat sudderen op een zacht vuurtje.

    Kruid met peper en zout.

  5. Breng water aan de kook voor de rijst.

    Kook de rijst zoal op de verpakking beschreven staat.

  6. Terwijl de rijst kookt voeg je de scampi's toe aan het stoofpotje en laat verder sudderen.

  7. Als de rijst gaar is, rasp je de limoenschil over de rijst.

    Meng de zeste door de rijst.

  8. Dien het stoofpotje op met de rijst.

    Tip: werk af met verse koriander.