Ga terug
Print

Komkommersoep met Boursin

Hoeveelheid 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote komkommers
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 2 aardappelen
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 doosje Boursin

Instructies

  1. Schil de ui en snij hem in grove stukken.

    [Thermomix: 5sec, stand 5]

  2. Stoof de ui aan in wat olijfolie.

    [Thermomix: 4 min, 100°C, stand 1]

  3. Schil 1 komkommer, de andere niet.

    Schil de aardappelen

  4. Snij de komkommer en aardappelen in grove stukken.

    [Thermomix: komkommer en aardappelen toevoegen aan de ui, 6sec, stand 5]

  5. Giet 500ml water met de bouillonblokjes over de groenten en laat 15min koken.

    [Thermomix: 15min, 100°C, stand 2]

  6. Voeg de Boursinkaas toe en mix de soep fijn.

    [Thermomix: 1min, stand 10]

  7. Kruid met peper en zout.

    Voeg eventueel nog wat water toe als ze te dik zou zijn.

    Smakelijk!