Ga terug
Print

Spaghetti met parmezaanballetjes

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediƫnten

  • 400 g gehakt
  • 250 g spaghetti
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 1 bokaal tomatensaus met basilicum
  • 70 g tomatenpuree
  • 7 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 1 kl mosterd
  • 1 el ketchup
  • 2 el bruine suiker
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • basilicum

Instructies

  1. Neem een grote meng kom en doe er het gehakt in samen met het ei en de Parmezaanse kaas.

  2. Voeg de mosterd en ketchup toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

    Kneed alles door elkaar met je handen en maak er middelgrote balletjes van.

  3. Smelt een klontje boter in een pan en bak de balletjes langs alle kanten mooi bruin. Haal de gebakken balletjes uit de pan en leg ze in een bord. Hou aan de kant.

  4. Schil de ui en look en snij fijn.

    Stoof deze aan in de pan waarin je de balletjes hebt gebakken.

    Als er niet veel vetstof meer in is, voeg dan nog wat boter toe.

  5. Verwijder de steel en de zaadjes van de paprika en snij in kleine stukjes.

    Laat deze ook meestoven met de ui en look.

  6. Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en laat even meebakken.

  7. Voeg dan de tomatenstukjes en tomatensaus toe.

    Kruid met basilicum, peper en zout.

  8. Voeg 2 el bruine suiker toe aan de saus. Roer alles mooi door elkaar.

  9. Breng nu de gehaktballetjes terug in de saus en laat zachtjes pruttelen voor ongeveer 15-20 min.

  10. Kook ondertussen de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.

  11. Serveer de spaghetti met de saus en de balletjes.

    Eventueel kan je nog wat geraspte Parmezaankaas gebruiken als afwerking.

    Smakelijk!