Ga terug
Print

Gevulde pastaschelpen met pompoen en ricotta

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 16 pastaschelpen
  • 1 butternut pompoen
  • 350 g ricotta
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl salie
  • zout en peper
  • 1 bokaal tomatensaus met basilicum
  • 100 g geraspte mozzarella
  • olijfolie

Instructies

  1. Kook de pastaschelpen zoals aangegeven op de verpakking.

    Laat uitlekken en hou aan de kant.

  2. Schil de pompoen en verwijder de pitten.

    Snij in blokjes en verdeel deze over een ovenschotel.

    Giet er een goede scheut olijfolie over en kruid met peper en zout.

  3. Plaats de pompoen in een voorverwarmde oven van 180°C en laat ongeveer 20 min garen totdat de pompoenblokjes zacht zijn.

  4. Breng de pompoenblokjes in een blender en mix deze tot puree.

    [Thermomix: 5sec, stand 8]

  5. Voeg de ricotta en de parmezaankaas toe.

    Kruid met salie, lookpoeder  en peper en zout.

  6. Mix tot een glad geheel.

    [thermomix: 10 sec, stand 6]

  7. Verdeel de tomatensaus over de ovenschotel die je zonet gebruikt hebt om de pompoen in te garen.

  8. Neem de pastaschelpen en vul deze één voor één met de pompoen-ricotta vulling.

    Leg de gevulde pastaschelpen op de tomatensaus naast elkaar.

  9. Als de schaal helemaal gevuld is met pastaschelpen dan bestrooi je deze met geraspte mozzarella.

    Overdek de schaal met aluminiumpapier.

  10. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Laat 20min bakken.

    Verwijder na 20 min het aluminium papier en laat nu nog 10 min verder bakken zodat de kaas mooi bruin wordt.

    Smakelijk !