Carpaccio van rosbief

Carpaccio van rosbief

Ingrediënten

  • 1 stuk rosbief (800g)
  • peper en zeezout
  • boter
  • rucola
  • parmezaan schilfers
  • zongedroogde tomaatjes
  • balsamicocrème

Instructies

  1. Leg het vlees uit en laat het gedurende 20 min op kamertemperatuur komen.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Smelt een klontje boter in een hete pan.

    Kruid het rosbief met peper van de molen en grof zeezout.

  4. Schroei het stuk vlees langs alle kanten dicht in de hete pan.

  5. Leg het stuk rosbief in een ovenschotel.

    Giet het bakvet over het stuk vlees en leg er bovenop ook nog een klontje boter op.

  6. Bak het stuk vlees voor ongeveer 25 min in de voorverwarmde oven van 180°C.

  7. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het stuk vlees.

    Je gebruikt best een kernthermometer om de temperatuur midden in het stuk vlees te meten. Wanneer de temperatuur in het midden 50°C (rosé) is, haal je het vlees uit de oven.

  8. Leg het stuk rosbief ondersteboven op een stuk aluminiumfolie. Wikkel de folie rondom het stuk vlees en laat rusten.

    Na een half uurtje plaats je het vlees in de koelkast.

  9. Als het vlees afgekoeld is snijd je zo dun mogelijke plakjes van het rosbief.

  10. Schik de plakjes vlees op een groot bord zoals een carpaccio.

  11. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de parmezaanschilfers over het vlees.

  12. Leg in het midden een handje rucola.

    Werk af met toefjes balsamicocrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating