Gnudi's in broccolisaus met aubergine en courgette
Ingrediënten
- 500 g ricotta
- 50 g geraspte parmezaan
- peper en zout
- nootmuskaat
- semolabloem (pastabloem)
- boter
Saus
- 1 broccoli
- 4 el geraspte parmezaan
- melk
- 1 aubergine
- 1/2 courgette
- 1 teentje look
- peper en zout
Instructies
-
Meng de ricotta en parmezaan door elkaar.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Bestrooi een bord met heel wat semolabloem.
Vul ook een potje met semolabloem.
-
Maak met 2 koffielepeltje kleine bolletjes/quenelles.
Leg telkens een bolletje in het potje met semolabloem en schud er mee zodat het bolletje omwikkeld is met een laagje bloem. Leg de bolletje op een bord met een dikke laag semolabloem op. Doe dit tot het kaasmengsel op is.
-
Strooi nu nog een flinke schep semolabloem over de borden met gnudi's.
Plaats in de koelkast voor min 8uur. 1 nacht is beter.
Saus
-
Snij de broccoli in roosjes en kook deze in een ruime kom met gezouten water. (ong 10 min)
-
Giet het water af en voeg een goede scheut melk toe.
Mix de broccoli fijn tot een dikke saus.
Voeg de parmezaankaas toe en wat extra melk tot je de juiste dikte bekomt voor een saus.
-
Snij ondertussen de aubergine en courgette in stukjes.
Ik laat de schil er aan.
-
Schil de look en hak fijn.
-
Doe wat olijfolie in een kom en gaar er de look, courgette en aubergine in.
Wanneer deze mooi zacht zijn, voeg je ze toe aan de broccolisaus.
Gnudi's
-
Neem de gnudi's uit de koelkast en verwijder de overtollige bloem.
-
Breng een kom met water aan de kook.
Laat in een pan een klontje boter smelten.
-
Breng de gnudi's in het kokende water (zeer kort, ong 30 sec).
Haal deze met een schuimspaan er terug uit en laat ze kort even bakken in de pan.
-
Doe dit niet met alle gnudi's in één keer maar in kleine hoeveelheden.
-
Neem diepe borden.
Leg er de gebakken gnudi's in en schep er wat broccolisaus over.
Smakelijk!