Kokos-chocoladetaart met avocado
Ingrediënten
Bodem
- 4 eiwitten
- 1 kl citroensap
- 180 g kristalsuiker
- 300 g gemalen kokos
Vulling
- 2 rijpe avocado's
- 12 ontpitte dadels
- 40 g agave
- 400 ml kokosmelk
- 80 g puur cacaopoeder
- 1 kl vanille-extract
Afwerking
- gemalen kokos
Instructies
Bodem
-
Doe het eiwit en citroensap in een ruime en hoge kom.
Klop het eiwit stijf.
[Thermomix: met vlinder, 3min, 37°C, stand 3.5 alles naar beneden schrapen]
-
Terwijl je aan het opkloppen bent voeg je lepel per lepel de kristalsuiker toe.
[Thermomix: met vlinder, nog eens 3 min, 37°C, stand 3.5, ondertussen suiker toevoegen]
-
Voeg de gemalen kokos toe en meng alles door elkaar.
[Thermomix: zonder vlinder, 30 sec, stand 2.5. Alles naar beneden schrapen en nog eens 30 sec, stand 2.5]
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Vul een springvorm van ongeveer 24cm diameter met het beslag.
Duw het beslag goed aan tegen de bodem en de zijkanten.
Leg hierop een vel bakpapier, druk nog eens goed aan en leg er bakbonen op.
-
Bak de bodem 10 min in een voorverwarmde oven van 170°C.
Verwijder na 10 min de bakbonen en het bakpapier en bak de taart nog eens 20 min (tot ze lichtbruin kleurt).
-
Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Vulling
-
Schil de avocado's en verwijder de pit.
Snij deze in grove stukken en breng in een blender of thermomix.
-
Voeg de dadels, agave, kokosmelk, cacaopoeder en vanille-extract toe.
Mix alles tot je een soort chocoladepudding bekomt.
[Thermomix: 30sec, stand 7]
-
Breng de vulling in de volledig afgekoelde taartbodem.
Werk de taart af met wat gemalen kokos langs de randen.
-
Laat de taart wat opstijven in de koelkast.
Smakelijk!
Bron: thermomixbakingblogger.com