Ingrediënten
- 1 pastinaak
- 350 g gekookte spruitjes of diepvries spruitjes
- 100 g erwtjes (diepvries)
- 1 ui
- 200 g spekblokjes
- 1 el graantjesmosterd
- 100 g Roquefort
- boter
- 2 eieren
- peper en zout
Instructies
-
Schil de pastinaak en snij in balkjes.
Kook de balkjes 5 min in lichtgezouten water.
-
Giet deze af en laat even afkoelen.
-
Meng 1 el graantjesmosterd door de pastinaakbalkjes.
Kruid met peper en zout.
-
Schil de ui en snipper deze fijn.
-
Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof.
-
Hou de spekblokjes aan de kant in een bord met keukenpapier.
-
Breng een klontje boter in de pan van de spekjes en stoof hierin de ui op een zacht vuurtje.
-
Voeg de spruitjes toe en laat goudbruin bakken.
-
Voeg dan de pastinaak en erwtjes toe, laat zo'n 10min garen.
-
Voeg op het einde de spekblokjes toe.
-
Neem een andere pan en bak hierin één spiegelei per persoon in een weinig boter.
Kruid met peper en zout.
-
Verkruimel de Roquefort over de groentjes en dien deze op samen met het spiegelei.
Smakelijk!
Inspiratie: Foodies