Zoete aardappel bowl met appel en rode kool
Ingrediënten
- 1/4 rode kool
- 1 pink lady appel
- 1 wortel
- 5 cl sherry azijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
- 2 grote zoete aardappelen
- een snuifje gerookte paprikapoeder
- olijfolie
- peper en zout
- 1 avocado
Instructies
-
Snij de rode kool in dunne plakjes.
Verwijder het klokhuis van de appel en snij de appel in fijne balkjes.
Rasp de wortel.
-
Meng de rode kool, appel en wortel in een grote kom door elkaar.
-
Meng de sherry azijn mosterd en honing door elkaar en giet dit over de groenten.
Meng alles mooi door elkaar, dek de kom af en laat minstens 1 uur ik de koelkast staan.
-
Snij lange frieten van de zoete aardappels. Je hoeft ze niet te schillen.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Verdeel de zoete aardappel frieten over een met bakpapier beklede bakplaat.
Besprenkel de frieten met wat olijfolie en kruid met geroosterde paprikapoeder, peper en zout.
-
Bak de frieten 20 min in de oven.
-
Snij de avocado in plakjes.
-
Vul een kom met de zoete aardappel frietjes. Verdeel er de rode kool/appel salade over en werk af met plakjes avocado. Smakelijk!
Tip
Je kan er ook gebakken gehakt met bbq saus of pulled pork/chicken aan toevoegen.