Lamskefta met bloemkoolcouscous
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- een handvol munt
- een handvol peterselie
- 2 el limoensap
- 300 g bloemkool
- 20 g gember
- een handvol amandelnoten
- 400 g lamsgehakt
- 2 kl komijnpoeder
- olijfolie
- peper en zout
- satéprikkers
Instructies
-
Hak de munt en peterselie fijn.
-
Schil de ui en look en snij fijn.
-
Meng 1/2 rode ui met de andere ingrediënten.
-
Meng 2 el limoensap en 4 el olijfolie hieronder.
Kruid met peper en zout.
-
Hak de bloemkool fijn in een blender of Thermomix.
-
Meng het lamsgehakt met het komijnpoeder en de rest van de rode ui.
-
Vorm er korte, dikke worstjes van en prik deze op een satéprikker.
-
Doe wat olijfolie in een pan en bak de lamskefta hierin.
Als deze goudbruin kleuren neem je ze uit de pan en hou je ze warm.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Doe de bloemkool in de pan samen met de geraspte gember.
Laat een aantal minuutjes bakken.
Kruid met peper en zout.
-
Hak de amandelnoten in grove stukken en meng deze onder de bloemkoolcouscous.
-
Serveer de bloemkoolcouscous met de munt-peterselie dressing en de gebakken lamskefta.
Smakelijk!
Inspiratie: 15 gram