Rundvlees Stroganoff
Ingrediënten
- 300-400 g rundsvlees
- 1 rode ui
- 500 g champignons
- 2 teentjes look
- 1 kl paprikapoeder (mild)
- 1 el tomatenpuree
- 2 kl mosterd
- 1 el worcestershire
- 2 laurierblaadjes
- 400 ml rundsbouillon
- 4 el Griekse yoghurt
- boter
- 300 g sperziebonen
Instructies
-
Snij het rundvlees in stukken van ongeveer 2 cm groot.
-
Bak het vlees bruin in een ruime pan met wat boter.
Hou het vlees hierna aan de kant en hou warm.
-
Schil de ui en de look en hak fijn.
Stoof nu de ui en de look in de pan waarin je het vlees gebakken hebt.
-
Snij de champignons in schijfjes en voeg bij de ui en look.
Laat 5 min stoven op een middelhoog vuur.
-
Voeg de paprikapoeder en tomatenpuree toe en laat 2 min meebakken.
-
Voeg de mosterd, worcestershire saus, laurier blaadjes en bouillon toe.
Laat 10 min koken.
-
Verwijder de pan van het vuur en voeg het vlees terug toe aan de saus.
Kruid met zwarte peper en laat even staan.
-
Kook ondertussen de sperziebonen voor ongeveer 12 min.
Giet af en hou warm.
-
Meng de Griekse yoghurt door de Stroganoffsaus.
Dien op samen met de bonen.
Smakelijk!
Bron: healthyfood.co.uk