Taco's met gepaneerde vis, mango en avocadocrème
Ingrediënten
- 2 stuks witte vis (tongscharfilet,...)
- bloem
- panko
- 2 eieren
- 8 taco's
- 1 avocado
- 1 kleine tomaat
- 1 el limoensap
- 1 teentje look
- 1 mango
- 1 rode ui
- 1 zoete puntpaprika
- 2 el witte wijnazijn
- olijfolie
Instructies
-
Verwijder de steel en de pitjes van de zoete puntpaprika en snij hem in kleine stukjes.
Meng er 2 el witte wijnazijn over en plaats in de koelkast.
-
Schil de avocado en de look.
Mix het vruchtvlees van de avocado en het teentje look samen met het limoensap.
Snij ook een kleine tomaat in middelgrote stukken en mix door de avocadocrème.
Plaats in de koelkast.
-
Neem 3 diepere borden.
Vul het eerste bord met wat bloem.
Het tweede bord met 2 geklutste eieren.
En het derde bord met panko. Spuit wat water over de panko.
-
Neem nu de vis en kruid met peper en zout.
Paneer de filets door ze eerst in de bloem te wentelen, daarna in de eieren en als laatste in de panko.
-
Doe een flinke scheut olijfolie in een antikleefpan en bak de gepaneerde vis hierin.
Hou de gebakken vis aan de kant.
-
Schil de rode ui en snij in fijne ringen.
-
Schil de mango en snij in blokjes.
-
Vul nu de taco's met avocadocrème, vis, mango, zoete puntpaprika en rode ui.
Smakelijk!