Tonijn met bulgur, geroosterde bloemkool en broccoli en avocado
Ingrediënten
- 2 stukken tonijn
- een kleine bloemkool
- 1/2 broccoli
- 5 radijzen
- 1 avocado
- 150 g bulgur
- verse munt
- olijfolie
- peper en zout
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- oregano
- tijm
- 25 g Griekse yoghurt
- 1 el limoensap
Instructies
-
Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking.
-
Snij de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.
Verdeel deze over een ovenschaal.
-
Besprenkel de groenten met wat olijfolie en kruid met een snuifje paprikapoeder, komijnpoeder, tijm, oregano, peper en zout.
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
Rooster de groenten voor 10 min in de hete oven.
-
Na deze 10 min verdeel je de bulgur door de groenten en leg je de tonijnsteaks er bovenop.
Plaats nu terug in de warme oven en laat 10 min garen.
-
Snij de avocado in 2 delen.
Snij het ene deel in partjes en hou aan de kant.
-
Het andere deel van de avocado mix je samen met de Griekse yoghurt en het limoensap. Kruid met wat peper en zout.
-
Was de radijzen, verwijder de bladeren en snij ze in partjes.
-
Haal de schotel uit de oven en werk af met de verse munt en de partjes avocado en radijs.
-
Dien op met de avocadocrème.
Smakelijk!
Inspiratie: Libelle Lekker